Vragen en antwoorden

Hoe meld ik me aan?
Je kan je hier op de site aanmelden. Wij nemen binnen een werkdag contact op.

Moet ik een afspraak maken of reserveren om te kunnen trainen?
Nee. Nadat je de intake hebt gehad en jouw persoonlijke instellingen zijn vastgelegd kan je komen wanneer je wilt.

Echter, in de eerste fases van de heropening na de verplichte Corona sluiting moet er wel gereserveerd worden via onze Circle-Fit app. Dit is comform het protocol welke is opgesteld door onze branche vereniging. Onze medewerkers vertellen je hier graag meer over. 

Hoe wijzig ik mijn abonnement?
Als je het abonnement wilt wijzigen naar een langere periode kan je dit aangeven door een mail te sturen naar service@circle-fit.nl of dit te melden bij van onze coaches op de club.

Is 30 minuten voldoende?
Ja. Het trainingsconcept van Circle-Fit is gebaseerd op de erkende trainingsmethodiek, High Intensity Training (HIT). Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit de meest effectieve trainingsvorm is. Je traint zowel cardio en spierkracht tegelijkertijd. Vanwege de efficiënte manier waarop het circuit is opgezet is 30 minuten genoeg.

Is het moeilijk?
Nee, Circle-Fit circuittraining is een ongelooflijk eenvoudige manier van trainen. Tijdens de eerste intake / instructie wordt op basis van je trainingsdoel een programma samengesteld en de apparatuur volledig ingesteld op belastbaarheid, maar ook lengte en bereik. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden met je elektronische polsbandje. Je wordt dan herkent en de apparatuur stelt niet alleen het programma in, maar ook het stoeltje en de hendels stellen zich automatisch in. Je hoeft verder niets te doen. 

Hoe weet ik wanneer het tijd is om over te schakelen naar de volgende machine?
Ieder toestel is uitgerust met een beeldscherm. Op het beeldscherm wordt je middels een grafische animatie begeleidt in de snelheid en duur van de oefening.  

Wat voor soort mensen trainen bij Circle-Fit?
Bij Circle-Fit ontmoet je alle soorten mensen: jong en oud, dik en dun, getraind en ongetraind. De gemene deler voor allemaal is dat ze gewoon willen trainen zonder zich te concentreren op hoe ze eruit zien en wat het niveau is. Bij Circle-Fit is er ruimte voor iedereen, en het geeft een informele en gezellige sfeer in het centrum.

Kan ik in alle Circle-Fit clubs trainen?
Ja. Waar je ook bent, je bent vrij om te trainen in alle Circle-Fit locaties.

Ik heb nog nooit eerder getraind, hoe start ik?
Bel of mail en maak en afspraak. Je bent gestart in 30 minuten. Neem vandaag nog contact op met je dichtstbijzijnde centrum.

Moet ik speciale trainingskleding dragen?
Je kunt binnenkomen met wat je maar wilt, voel je gewoon op je gemak. Vergeet echter niet om minimaal een T-shirt en een trainingsbroek te dragen. 

Kan ik mijn buitenschoenen gebruiken bij Circle-Fit?
Op zicht kan dat. Vergeet echter in het algemeen niet om je buitenschoenen op de mat bij de ingang af te vegen! In alle centra kunnen er tijdens het winterseizoen periodes zijn waarin binnenschoenen moeten worden gedragen. Wanneer er een vereiste is voor het gebruik van binnenschoenen, melden wij dat.

Hoeveel kan ik afvallen met het Circle-Fit programma?
Het is allemaal aan jezelf!. In vergelijking met pure aerobe oefeningen, zoals hardlopen, biedt de krachttraining van de cirkel voordelen: de belasting van de spieren zorgt voor een naverbranding tot 5x de verbrande energie tijdens de training en de spiermassa die zich langzaam opbouwt, geeft een grotere rustverbranding. De ervaring leert ook dat een regelmatige training het gemakkelijker maakt om je aan een gezond dieetplan te houden, wat uiteindelijk de basis vormt voor je resultaten.

Ik sport al op hoog niveau, ondersteunt Circle-Fit me hierbij?
Absoluut. Circuittraining is een zeer effectieve vorm van training die alle spieren van het lichaam versterkt. De machines zijn ontworpen om ook de diepe spieren van het lichaam te trainen, wat stabiliteit en letselpreventie biedt. 

Mijn fysieke vorm is niet wat het is geweest, ik kan nauwelijks mijn armen over schouderhoogte heffen. Hoe moet ik een fitnessapparaat gebruiken?
Juist door het gebruik van de machines die we bij Circle-Fit hebben, wordt het lichaam gedwongen in een bewegingspatroon dat correct is en letsel voorkomt. Op welk niveau je begint, is niet belangrijk. Het is echter een vereiste dat je zelf van machine naar machine kan gaan.

Ik loop twee keer per week 5 km, is training bij Circle-Fit geen tijdverspilling?
Nee. Krachttraining heeft ook invloed op je prestaties als hardloper, omdat een aantal ondersteunde spieren in het bovenlichaam, billen, etc. niet voldoende worden geactiveerd tijdens het hardlopen. Deze spieren zijn belangrijk voor een hogere loopsnelheid en loopergonomie en voorkomt blessures.

Ik heb een slecht hart, kan ik trainen bij Circle-Fit?
Vraag altijd je arts als je niet 100% gezond bent. 

Circuit
7/11
7,49 per week
Nu ook in Den Bosch (Kanseliersplein 22) en Hengelo (Enschedesetraat 37)

Nu ook in Den Bosch (Kanseliersplein 22) en Hengelo (Enschedesetraat 37)

Na een succesvolle introductie in Almere, Almelo en Doetinchem gaat Circ...

Lees meer

Gezellige club, alles word naar jou eigen kunnen/kracht ingesteld. Je logt in en je kunt starten met het circuit , easy

Annet Rulkens
Annet Rulkens

Heerlijk om te sporten

Monique van Zadelhoff
Monique van Zadelhoff

Het is zo om en ook nog leuk!

Monique Tirbeni
Monique Tirbeni

Ik gun dit anderen ook!

Henriet Haarhuis
Henriet Haarhuis

Mijn suikerwaardes zijn flink gedaald

Frank van der Maden
Frank van der Maden

Ik ben er blij mee

Jolanda de Vent
Jolanda de Vent

Dit geeft mij meer inspiratie om verder te gaan!

Elnie Minta
Elnie Minta

Ze helpen je heel goed en na 3 maanden hadden wij ook mooie resultaten.

Danny Hartsuiker en Chantal van den Broek
Danny Hartsuiker en Chantal van den Broek

In alle gezelligheid goed te doen

Raymond Delfos
Raymond Delfos

Regelmatig sporten is lastig met mijn drukke baan. Tot het moment dat ik hoorde van het trainingsprogramma van Circle Fit.

Hennie Beense (Almere), 62 jaar
Hennie Beense (Almere), 62 jaar

Het circuit is nooit langer dan 30 minuten. Het is ook echt leuk dankzij de variatie en de kortdurende oefeningen.

I.T. (Almere)
I.T. (Almere)